Стойнев: Служебното правителство е троянският кон на ГЕРБ
Стойнев: Служебното правителство е троянският кон на ГЕРБ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Стойнев: Служебното правителство е троянският кон на ГЕРБ
74414
Стойнев: Служебното правителство е троянският кон на ГЕРБ
  • Стойнев: Служебното правителство е троянският кон на ГЕРБ

„Служебното правителство е троянският кон на ГЕРБ" - това обяви бившият енергиен министър Драгомир Стойнев в Стара Загора. Стойнев, който бе определен за водач на листата на БСП в областта за предстоящите парламентарни избори, бе категоричен, че кабинетът „Близнашки" изпълнява задачите и препоръките на бившия премиер Бойко Борисов.

Бившият енергиен министър определи като недопустими промените, които служебният кабинет прави сред областните управители и ръководителите на държавни агенции.

„Основната цел на едно служебно правителство е да гарантира честни избори. Не разбирам защо се сменят областни управители. Ако има някакъв проблем относно евроизборите, ако някъде е имало напрежение, то тогава имаме ясен мотив, сега обаче мотив за смяна на областни управители няма, също така няма и мотиви за смени и в агенции и други структури на държавната администрация, а да се слагат хора на ГЕРБ. За мен лично това е изцяло недопустимо", коментира Стойнев.

Това правителство явно и категорично работи за политическа партия ГЕРБ и вече започвам да се съмнявам, че то може да гарантира едни честни и свободни избори, допълни той.

Според Драгомир Стойнев под прикритието на ревизия, която настоящият кабинет заявил, че ще извърши на предшествениците си, същност се осъществява реваншизъм.

"Каква ревизия, при положение че бе оставен финансов доклад от Пламен Орешарски за реалното състояние на държавата, кой определя коя е разграничителната линия между ревизия и реваншизъм", попита Стойнев.

Той допълни, че в енергийната стратегия на България са включени всички големи енергийни проекти, като изграждането на проекта „Южен поток", разширяването на АЕЦ „Козлодуй", изграждането на АЕЦ „Белене", но за развитието им е необходимо национално съгласие, каза още той.

"Не трябва да се вайкаме, а да работим, не бива да чакаме някой друг да ни казва какво да правим", категоричен бе Драгомир Стойнев.

Други новини от Стара Загора