БСП подреди листите за изборите, Михаил Миков и Стефан Данаилов начело в София
БСП подреди листите за изборите, Михаил Миков и Стефан Данаилов начело в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив
БСП подреди листите за изборите, Михаил Миков и Стефан Данаилов начело в София
74533
БСП подреди листите за изборите, Михаил Миков и Стефан Данаилов начело в София
  • БСП подреди листите за изборите, Михаил Миков и Стефан Данаилов начело в София

Националният съвет на БСП утвърди окончателно листите за парламентарните избори. Това каза пред журналисти говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Лидерът на БСП Михаил Миков води листата на коалиция "БСП - лява България" в 25 МИР София, Стефан Данаилов - в 24 МИР София, а Жельо Бойчев в 23 МИР София.

Начело на листата в Габрово е Кирил Добрев. Йордан Стойков, който трябваше да е първи в листите в Габрово, претърпя тежка катастрофа и това наложи избора на нов водач в града.

В Хасковски избирателен район социалистите ще поведе Чавдар Георгиев.

Бившият здравен министър Таня Андреева е на трета позиция в листата за Велико Търново. Бившият министър Анелия Клисарова е втора във варненската листа. Министърът от кабинета "Орешарски" Десислава Терзиева е на трето място в 24 МИР София.

На четвърто място в 23 МИР София е бившият началник на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков.

Председателят на партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов е на втора позиция в листата за 25 МИР София.

Попитан за бившия финансов министър Петър Чобанов, който на миналите избори беше кандидат за депутат на БСП, а сега участва в листи на ДПС, Мерджанов заяви, че в последните два месеца от управлението БСП е имала сериозни различия с Чобанов по отношение на неговата управленска визия. Мерджанов допълни, че няма никакво притеснение за участието на представители на т. нар. гражданска квота в листите на
левицата.

"Нямаме никакви притеснения, още по-малко пък съжаления относно наши министри в кавички, които са предпочетени от други политически партии. Що се отнася до личността на господин Чобанов, искам категорично да заявя, че по отношение на неговата управленска визия, ние имахме сериозни разминавания последните два месеца, в следствие на което ние не подкрепихме предложението за актуализация на бюджета, което практически беше внесено от самия него. В този смисъл ние още два месеца преди края на 42-то Народно събрание имахме различия с господин Чобанов", обясни Атанас Мерджанов.