Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил 11-месечно бебе
Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил 11-месечно бебе / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил 11-месечно бебе
74970
Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил 11-месечно бебе
  • Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил 11-месечно бебе

Апелативният съд в Бургас пусна под „домашен арест" граничния полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември блъсна с колата си и уби на място в село Крушевец 11-месечното бебе Красимира.

Съдия Георги Кошничаров обяви, че няма доказателства, че 36-годишният полицай ще се укрие или ще извърши друго престъпление.

Прокуратурата определи трагичния инцидент в Крушевец като „особено тежък случай", подчертавайки, че Стоянов е шофирал след употреба на алкохол, качвайки автомобила на тротоара, в пешеходна зона.

Адвокатът на Костадин Стоянов Благой Потеров коментира, че се обръща „прекалено внимание" на предишни провинения на клиента му, като например шофиране в пияно състояние преди доста години. Адвокат Потеров уточни, че тогава пробата му за алкохол е била 0.5 промила, което също не било висока стойност. Той посочи като причина за домашния арест и факта, че все още не е назначена арбитражна експертиза.

Костадин Стоянов заяви, че съжалява много за катастрофата и посочи като вероятно причина за нея техническа неизправност, защото изпитал проблем с управлението на колата си „Рено Канго".

До началото на съдебния процес Стоянов ще остане в дома си.

Други новини от Бургас