Служители на „Напоителни системи чакат заплатите си в палатков лагер до Президентството
Служители на „Напоителни системи чакат заплатите си в палатков лагер до Президентството / снимка: БГНЕС
Служители на „Напоителни системи" чакат заплатите си в палатков лагер до Президентството
74988
Служители на „Напоителни системи" чакат заплатите си в палатков лагер до Президентството
  • Служители на „Напоителни системи" чакат заплатите си в палатков лагер до Президентството

Служителите на "Напоителни системи" все още очакват да им бъдат изплатени заплатите за юни и юли, а част от тях са изградили палатков лагер пред Президентството в знак на протест срещу забавянето на превода на парите.

В сряда земеделският министър Васил Грудев пое ангажимент пред синдикатите заплатите да бъдат изплатени до края на другата седмица, заяви пред Дарик синдикалният лидер от КТ "Подкрепа" Павел Черийски.

„Няма заплати, ние не им вярваме, че ще ни ги изплатят. Затова сме изградили палатков лагер до Президентството и ще си чакаме тук заплатите. Трети ден вече сме тук. Решението на Министерски съвет за отпускане на средства е само първата стъпка. Очаквахме в петък в Държавен вестник да бъде публикувано това постановление, но то не беше. Не се знае кога ще бъде. Оставаме в лагера до превеждането на работните ни заплати. Предишното министерско постановление го чакахме месец и половина да бъде публикувано. Лесно е да застанеш пред хората и да ги излъжеш, че ще им платиш, че има решение, но като не ги плащат", каза Черийски.

Той е категоричен, че ако до края на другата седмица хората не получат възнагражденията си, ще бъдат предприети нови форми на протест.