Михаил Миков: Дясното управление забравя Северозапада
Михаил Миков: Дясното управление забравя Северозапада / Дарик Враца
Михаил Миков
75067
Михаил Миков
Цветелина Дамяновска
Георги Божинов
  • Михаил Миков
  • Цветелина Дамяновска
  • Георги Божинов

"Радвам се, че съм в нашия революционен, горд, беден, но винаги борчески Северозапад." С тези думи Михаил Миков, председател на БСП, се обърна към пълната зала в читалище "Развитие" във Враца. "Днес БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ тръгва към тези избори с една едничка цел - да реализира най-силното, най-мощното и най-истинското автентично представителство на левицата в България“, каза той.

Миков обясни, че в коалицията влизат комунистически и социалдемократически формации, екологични организации и БСП. Според него то е автентично, защото днес на политическата сцена се появяват формации от бивши политици от БСП, които заявят, че политиката не е лява или дясна. „Политици, които БСП и българската левица е издигала на върха, които днес с действията си разбиват единството на лявото пространство. Но въпреки това БСП ЛЯВА БЪЛГАПРИЯ върви напред. Върви така, както 120 години - през опозиция и през власт, през съпротива и нелегалност, през Томин мост, Вълчешки дол, шлеповете на Дунава, защото тя има една основна задача - да представлява интересите на по-голямата част от българските граждани“, допълни председателят на БСП.

Той добави, че това са  хората от селото, хората от завода, хората на умствения труд. „На младите, които разбраха какво е дясна политика, когато три години доходите бяха замразени. Когато възрастните хора бяха смятани за лош човешки материал“, припомни той. По неговите думи, когато някой казва, че няма значение каква е идеята и платформата, повечето хора са разбрали в живота си, че това има значение.

„Има значение каква политика води България. Има значение кой автентично представлява българския северозапад. Забравян, когато има дясно управление и със стъпки на размразяване, когато левицата участва в управлението. И след нас ще има България, ще има левица в България, ще има и победи за левицата в България“, заяви Михаил Миков.

„Ние сме тръгнали в тази борба, не за постове и за заплати, а защото имаме мисия. За достоен живот и справедлива държава. Това ни мотивира да искаме вашето доверие“, каза Георги Божинов, водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Враца. По неговите думи едно или друго управление дава справедливост за определени хора, но несправедливост за други. Той даде пример с поделението във Враца, което е било закрито от предишно правителство, възстановено от кабинета „Орешарски“ и отново замразено от служебното правителство. „Но всичко това струва пари на хората, както и тяхната надежда и страдание на много семейства“, допълни той.

Божинов напомни, че съвсем наскоро служебното правителство стопира изпълнението на пътя Видин-София, за което имаше осигурени средства.”Това е една голяма несправедливост за Северозапада, защото хората от този край се лишават от необходимата инфраструктура, от един достоен живот. ”, каза още Божинов.

„И това няма да се промени, ако хората не го поискат, ако не се даде мандат на БСП. Защото 90% от хората са бедни и само Коалиция „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” мисли за тези бедни хора. Затова искаме вашето доверие с Бюлетина №22 на 5-ти октомври!”, категоричен е червеният политик.

Георги Божинов връчи партиен билет на младия актьор Цвятко Цветков, който е роден във Враца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.