Костадинов: БСП-Благоевград заслужава силен лидер
Костадинов: БСП-Благоевград заслужава силен лидер / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Костадинов: БСП няма право да губи областния лидер
75573
Костадинов: БСП няма право да губи областния лидер
Костадинов: БСП няма право да губи областния лидер
  • Костадинов: БСП няма право да губи областния лидер
  • Костадинов: БСП няма право да губи областния лидер

БСП в Благоевградска област се нуждае от консолидация на силите и преустановяване на вътрешно-партийните интриги, коментира в интервю за Дарик радио бившият депутат и доскорошен лидер Емил Костадинов.

Според Костадинов всичките структури на партията в региона трябва да направят трезва оценка на процесите през последните месеци във всички структури. Като пример той посочи, че най-голямата общинска организация - тази в Благоевград, заслужава много силен и сериозен председателски актив. На въпрос, редно ли лидерът д-р Владимир Пандев да подаде оставка, Костадинов не отговори еднозначно.

"За д-р Пандев не коментирам, мога да кажа само, че организацията в Благоевград се нуждае от един много силен председател. Компетентните органи в партията ще вземат своето решение", заяви Костадинов.

Емил Костадинов няма намерение да се кандидатира за лидерски пост. Той не очаква, че съпартийците му ще гласуват за оставка на областния председател Юлиян Гошев, който преди седмица писмено декларира в медиите, че поема цялата отговорност за изборния провал и се оттегля от поста. Гошев прогнозира, че до Коледа ще има нов партиен актив.

"БСП в Пиринско има убедителен и дълбоко морален водач в лицето на Юлиян Гошев, с богат управленски опит. Той дойде, за да лекува и дава своя принос за това. Социалистическата партия няма право да се разделя с такива кадри. Гошев има още какво да даде", категоричен е бившият народен избраник. 

Емил Костадинов, който бе кандидат за 43-то Народно събрание - с преференция 22, заяви с болка, че представянето на социалистите на 5 октомври е най-слабото през последните 24 години на прехода.

"В Пиринско имаме срив на тези избори с близо 40 процента, въпреки, че не сме на опашката в страната. На този вот много от нашите избиратели гласуваха за АБВ, други  препочетоха патриотичните формации, голяма част от електората ни пък бе разочарован от говоренето на ръководния екип на БСП по темата Русия и кризата в Украйна", коментира Костадинов.

"Наложителни са промени в Изборния кодекс. Самият аз бях противник на идеята за въвеждане на задължително грласуване, прокарвана от Сергей Станишев, но сега вече съм убеден, че именно по този начин ще бъде игнориран купеният вот. Българските граждани трабва да гласуват в родината си, където плащат своите данъци", каза Костадинов.

Цялото интервю с Емил Костадинов чуйте в прикачените звукови файлове