Пандев: Коалиция с ГЕРБ е пагубна за БСП
Пандев: Коалиция с ГЕРБ е пагубна за БСП / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Пандев: Коалиция с ГЕРБ е пагубна за БСП
75771
Пандев: Коалиция с ГЕРБ е пагубна за БСП
  • Пандев: Коалиция с ГЕРБ е пагубна за БСП

Благоевградските социалисти са единодушни, че са наложителни промени в централата на БСП и по-специално на дългогодишния активист там Димитър Дъбов.

"Ние винаги сме казвали, че в Изпълнителното бюро са нужни нови лица. Още по времето на Станишев искахме смяна на Изпълнителното бюро, защото е очевидно, че в този състав не печелим избори. Надявам се, че на заседанието на Националния съвет на пратията тази неделя Михаил Миков ще направи своите предложения", коментира на пресконференция днес лидерът на БСП в Благоевград д-р Владимир Пандев.

Пандев изрази собствено мнение, че коалиция с ГЕРБ в бъдещото управление на страната ни би било пагубно за БСП.

Председателят на червените направи и своята следизборна оценка, която бе коментирана на 5-часов пленум, проведен на 21 октомври.

"На пленума на общинската организация в Благоевград не бяха спестени критики, разви се спор и това е естествено в една демократична партия. Разгледа се вариант и за отиване на конференция, на която да се обсъди и необходимостта от промяна в състава на ръководството. 12 бяха за конференция, 15 гласуваха против. Взе се решение, че на този етап това не е необходимо", каза д-р Пандев.

"Проведе се също така и дискусия, на която не бяха спестени острите критики, но тук искам да отбележа – радвам се, че има критики, дори и крайни, защото това е и индикатор, че партията ни е жива, че се опитва да се справи с проблемите, да се отърси от наслагванията, натрупани през годините и да се мобилизира, за да намери онзи път, който ще ни изведе на мястото на политическата сцена, което ни отива, което заслужаваме", категоричен е лидерът на благоевградските социалисти.

"Няма война в благоевградската организация на БСП. Нормално е да има различни мнения, но в политиката е така. Взехме решение да се работи за консолидацията на партията. Имаме един депутат в Благоевградска област и той заяви желание за работа и за реализиране на идеите си. Цялото ръководство ще работи единно, за да върнем избирателите", заяви активистът от партийната организация Красимир Божурски.

Чуйте още в звуковия файл