Червени активисти рапортуваха пред Миков
Червени активисти рапортуваха пред Миков / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Червени активисти рапортуваха пред Миков
76174
Червени активисти рапортуваха пред Миков
  • Червени активисти рапортуваха пред Миков

Антон Асийски е новият лидер на Областната младежка организация на БСП в Благоевградско.

Той прие поста от досегашния председател Асен Балабанов, обяви на пресконференция днес червеният депутат Кристиан Вигенин.

"Предстоят важни промени, както на национално, така и на местно ниво. След направените следизборни анализи в партийните организации в региона, в някои от общините ще се наложат промени в ръководния състав на партията. В Белица ще има нов председател на структурата. Досегашният сам е заявил желание да се оттегли. Надявам се там да бъде избран нов и млад председател", прогнозира депутатът Вигенин.

Вигенин разкри, че в Сандански и в Гърмен ще бъде направен пълен "цикъл" отчет на преминалите парламентарни избори. Сандански е общината, в която гласовете за БСП, са най-ниски в страната. Организацията в Гърмен също ще бъде активизирана с помощ от червената централа, предвид подготовката за кметските избори.

Лидерът на социалистите Михаил Миков изненада днес партийния актив в Благоевград. Той ги събра на обяд в централата, за да рапортуват важни за партията проблеми и мерки за съживяване на Столетницата в Пиринско.

След срещата с актива в Благоевград Миков избяга от репортерите, но коментира лаконично, че не той, а всичките другари истински социалисти, трабва да се включат в този оздравителен процес.

Миков не отрече, но и не потвърди, че предстоят рокади в управленските структури на БСП в Пиринско.

"Времето е тежко, предстоят ни още по-тежки времена, но мисля, че има сили и мобилизация сред партийните членове и ръководството на всички равнища, партията отново да бъде силна. Очаква ни много работа на решенията  и на Националния съвет, и на тези решения, които  другарите и на областно и общинско равнище вземат, за да укрепят партията”, отговори Миков на въпрос на Дирик.

Още от Кристиан Вигенин чуйте в звуковия файл