Илия Илиев е новият областен управител на Кърджали
Илия Илиев е новият областен управител на Кърджали / netinfo
Илия Илиев е новият областен управител на Кърджали
76574
Илия Илиев е новият областен управител на Кърджали
  • Илия Илиев е новият областен управител на Кърджали

Илия Илиев е новият областен управител на Кърджали, реши днес министерския съвет. Досега на този пост беше Бисер Николов от гражданската квота на БСП.

Новината потвърди пред Дарик Хасково народният представител и областен координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева. „Новият областен управител е човек с политически опит, общински председател на партията и председател на групата съветници в Общинския съвет. Илиев има подкрепата на областната структура и структурите по места. Така че избора му е логичен.Познава добре спецификата на региона и може да бъде естествената връзка между област Кърджали и правителството”, коментира Караянчева.

Запитана защо изборът не се е спрял на бившия областен управител от ГЕРБ Иванка Таушанова, народният представител отговори, че „тя ще има друга реализация и понякога е добре да има и нови лица. „Опитът на Таушанова също ще бъде използван, защото никак не е за подценяване опита, който тя натрупа като областен управител”, каза Караянчева.

 

На въпрос дали ще има и други смени по държавните служби в Кърджали, тя отговори, че „ако всеки си върши работата професионално, ако анализът на работата му покаже, че тя е била в полза на съответната служба, няма причина човек да бъде сменян”. Но според Караянчева има определени позиции в областните дирекции, където заемащите ги не отговарят на изискванията. „Бяха партийно назначени, без опит, без експертиза. Това естествено ще бъде коригирано.”, категорична е Цвета Караянчева.