БСП и ДПС разкритикуваха управленската програма на кабинета
БСП и ДПС разкритикуваха управленската програма на кабинета / снимка: БГНЕС, архив
БСП и ДПС разкритикуваха управленската програма на кабинета
77642
БСП и ДПС разкритикуваха управленската програма на кабинета
  • БСП и ДПС разкритикуваха управленската програма на кабинета

БСП и ДПС разкритикуваха управленската програма на кабинета „Борисов 2”. От движението посочиха, че планът е твърде амбициозен, хаотичен и неподреден. Според социалистите пък програмата има пиарски смисъл, но не и идея за действие.

Най-сериозната положителна черта на управленската програма е, че в нея са включени идеи, разработени от почти всички партии, включително и на ДПС. Оценката направи Алиосман Имамов, но поиска властта да даде разяснения.

„Най-важното според нас е финансовата оценка на тази програма. Липсва такава финансова оценка. Това ни дава основание да повдигнем следните въпроси: каква е цената на очакваните реформи в мандата на управляващите и какъв ще бъде ефектът от тези реформи; цената включва ли допълнително теглене на кредити и държавен дълг от страната на държавата”, обърна се Имамов.

От БСП също разкритикуваха идеята на управляващите, като лидерът на социалистите Михаил Миков коментира, че би било глупаво да я подкрепят.

„В програмата на правителството няма изненада. Такава широкомислена коалиция едва ли би могла да даде път за страната. С насипаните многобройни послания очевидно тя има предимно пиарски смисъл а не план за действие. Очертават утвърждаване на дясна политика”, каза лидерът на БСП.

Социалистите допълниха, че управленската програма няма за цел да преодолее различията между богатите и бедните, както и между малките и големите градове.