Съдът увеличи присъдата на мъжа, прегазил малкия Паоло
Съдът увеличи присъдата на мъжа, прегазил малкия Паоло / снимка: Dariknews.bg
Съдът увеличи присъдата на мъжа, прегазил малкия Паоло
78389
Съдът увеличи присъдата на мъжа, прегазил малкия Паоло
  • Съдът увеличи присъдата на мъжа, прегазил малкия Паоло

Апелативният съд в Пловдив увеличи почти двойно присъдата на шофьора, прегазил 4-годишния Паоло в Стара Загора. Магистратите определиха присъда от 6 години лишаване от свобода за Георги Сапунджиев. Освен това той е лишен от правото да шофира в продължение на 8 години. При обявяването на решението последваха аплодисменти.

Присъдата на пловдивските магистрати подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Семейства от Стара Загора подкрепиха с присъствието си от сутринта почерненото семейство пo време на делото в Пловдив. Майката на починалото дете Красимира Иванова, заяви през сълзи, че е удовлетворена от наказанието. От подсъдимата скамейка Сапунджиев заяви, че съжалява за случилото се, а след това отказа коментари. Изявлението на адвоката му, че клиентът му бил уплашен от медийния шум, предизвика бурна реакция на смях от семействата в залата.

"Удовлетворена съм от присъдата и благодаря на съдебния състав", каза пред журналисти майката на Паоло Красимира Иванова. По думите й цинизмът, арогантността, безхаберието и безотговорността напоследък са се превърнали в някакви ценности. Този човек е рецидивист на пътя, има хиляди нарушения и глоби, които не е плащал и ще е смешно да бъде оправдан, допълни Иванова.

Георги Сапунджиев бе признат на първа инстанция за виновен, че на 2 юни миналата година в Стара Загора при управление на автомобил е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишния Паоло Иванов, и за невинен, че е извършил деянието на пешеходна пътека. На Сапунджиев бе наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 5 години.

Старозагорци се организираха предварително във Фейсбук да подкрепят родителите на починалото дете по време на днешното заседание в Пловдив и отправиха призив за бърза и ефективна присъда: "Жестокото убийство разтресе цяла България. Смъртта на това невинно ангелче ни остави дълбока болка в сърцата, тя ни обедини, накара ни най-после да станем и да кажем не на това, което става всеки ден по пътищата на България! Всички ние от тогава не сме спирали да се гневим за несправедливата и жестока смърт на Паоло! Не спряхме и няма да спираме да подкрепяме семейство Иванови."

Други новини от Пловдив