Наблюдаващият прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника
Наблюдаващият прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника / снимка: БГНЕС, архив
Наблюдаващият прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника
78400
Наблюдаващият прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника
  • Наблюдаващият прокурор: Няма задържан за убийството на Вероника

Все още няма задържан за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова във Велико Търново, каза за Дарик наблюдаващият прокурор Цани Попов, опровергавайки тиражираните информации, че има арестуван мъж за тежкото престъпление.

Няма и конкретен заподозрян, провеждат се разпити на близки на момичето и на множество хора, които живеят в района на жп гарата, където бе открито тялото на Вероника. Разследващите работят по няколко версии, включително убийство с цел грабеж, престъпление заради личен мотив или случайно убийство.

Още не са открити дамската чанта и телефонът на Вероника, както и оръжието, с което е извършено престъплението, казаха от прокуратурата.

Взеха на специален надзор делото за убийството на Вероника

Днес стана ясно, че образуваното на 3 март досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишленото умъртвяване на Вероника Здравкова е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Наказателното производство се води по чл. 115 от Наказателния кодекс.

След тридневно издирване на 3 март тялото на Вероника Здравкова бе открито във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. 23-годишната студентка изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава е била видяна за последно в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се прибирало от работа. Сигналът за изчезването й е подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея по телефона.

Други новини от Велико Търново