Паскалев: Моралът на настоящото управление е много далеч от желанието на българите
Паскалев: Моралът на настоящото управление е много далеч от желанието на българите / снимка: БГНЕС
Паскалев: Моралът на настоящото управление е много далеч от желанието на българите
79038
Паскалев: Моралът на настоящото управление е много далеч от желанието на българите
  • Паскалев: Моралът на настоящото управление е много далеч от желанието на българите

В БСП няма двувластие, но трябва да успее да реализира предложените политики, за да спре спада на доверието в нея. Тезата застъпи бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев в предаването "Междуредие" на Дарик. По думите му моралът на сегашното управление е много далеч от очакванията на хората.

Чуйте цялото интервю с Костадин Паскалев

„Смятате ли, че настоящото управление няма необходимост от катарзис? Вие давате ли си сметка, че в момента това, което се случва с КТБ, това, което говорят политиците, е свързано с опит да се откраднат едни икономически субекти, които дали са финансирани по законен или незаконен начин за мен няма съществено значение от гледна точка на крайния резултат - българският народ е ограбен", каза Паскалев. Той попита кой ще върне 3.5 млрд. лв. и какво прави в момента държавата да ги върне. „Или тя прави единствено да способства някои хора да се облагодетелстват", зададе още един въпрос той.

„По резултата от това кой ще придобие активите за мен е ясно дали държавата си е свършила работата или участва в едно бандитско разграбване на един икономически субект", коментира Паскалев.

Според него моралът на настоящото управление е много далеч от желанието на българските граждани. „И доколкото това се докаже в перспективата, практически означава дали България ще успее да върви с някаква посока. Нали си даваме сметка, че тегленето на заем от 16 млрд. лв. фактически означава, че България влиза в дългово задължение, от което няма излизане? Или практически трябва да гоним развитие на икономика, или в крайна сметка трябва да си кажем съвсем директно, че не се справяме с управлението", коментира още бившият благоевградски кмет.

На въпрос дали от развитието по сюжета „КТБ" ще зависи стабилността на конфигурацията, управляваща държавата в момента, той отговори отрицателно. Според него кабинетът „Борисов 2" си е осигурил спокойствие чрез ползването на заема, за да „може да управлява безметежно" в рамките на настоящия мандат. Паскалев изказа тезата, че настоящото правителство не би следвало да има някакви сериозни проблеми, ако не направи някаква изключително сериозна глупост. „Кражбата на КТБ е една от глупостите, която можеше да се случи и тя се случи. Да видим дали ще има и други глупости", допълни той.