Мая Манолова: Ще осигуря средства от ЕС за ремонт на Чифте баня
Мая Манолова: Ще осигуря средства от ЕС за ремонт на Чифте баня / Дима Кирилова,Дарик радио
Мая Манолова за бъдещето на Чифте баня
79398
Мая Манолова за бъдещето на Чифте баня
  • Мая Манолова за бъдещето на Чифте баня

Съветниците от БСП Кюстендил ще внесат докладна на сесията следващата седмица с предложение да се отмени решението за продажба на Чифте баня, заяви депутатът Мая Манолова.

Мая Манолова: Ще осигуря средства от ЕС за ремонт на Чифте баня
netinfo

 

 


„Ангажираме се през следващите 20 дни, когато се очаква следващият търг да направим всичко възможно да го предотвратим.Ние от БСП не сме обявили протест, кюстендилци се събират сами пред сградата на общината.Разбра се , че кюстендилци са против продажбата на Чифте баня.Като че ли в Кюстендил всичко се продава, знакова хижа в Осоговската планина, бившето психиатрично отделение, Чифте баня.Кюстендилци остават с усещането, че града се разпродава", коментира Манолова.

Мая Манолова: Ще осигуря средства от ЕС за ремонт на Чифте баня
netinfo

Манолова предложи кметът Петър Паунов да отдели 1 500 000 лв. от средствата получени от облигационният заем за ремонт и реконструкция на банята, така тя ще остане собственост на общината и ще може да запази социалните си функции и в същото време ще е модерен СПА център,който да се ползва от хотелите в града.

„На пощата ми в Народното събрание получих снимки от словенски град, където местната баня е реконструирана с европейски средства. Около нея са построени хотели, които ползват банята.Аз поемам ангажимент като депутат от Кюстендил да направя всички необходими проучвания, за да получим европейско финансиране за банята. След като словенците са го направили, можем и ние , също сме пълноправни членове на ЕС.Аз не казвам празни приказки, така както осигурихме от БСП средства за крепостната стена, така ще осигурим финансиране за Чифте баня, която да се превърне в една истинска туристическа атракция.Аз и БСП Кюстендил ще превърнем това в наша кауза", заяви още Манолова.