19-годишен с оръжие сътвори истински екшън в Слънчев бряг
19-годишен с оръжие сътвори истински екшън в Слънчев бряг / снимка: Sofia Photo Agency, архив
19-годишен с оръжие сътвори истински екшън в Слънчев бряг
80873
19-годишен с оръжие сътвори истински екшън в Слънчев бряг
  • 19-годишен с оръжие сътвори истински екшън в Слънчев бряг

Служители от „Специализирани полицейски сили" задържаха в Слънчев бряг 19- годишен младеж, заплашвал техни патрулни колеги с боен пистолет. Жертви и пострадали в акцията няма.

При полицейска проверка 19-годишният Даниел Бох от Смолян отказал да покаже лични документи, извадил пистолет и го насочил срещу униформените, след което хукнал да бяга. Почти бил застигнат от единия от тях, когато се обърнал и отново го заплашил с оръжието. Въпреки, че полицаят стрелял по него със стоп-патрон, нападателят успял да избяга в неизвестна посока и да се скрие.

Разследването установило, че той се намира в апартамент в общежитие „Кристал" в Слънчев бряг. Специалните сили се прегрупирали в особено ударно звено заради многото обитатели на сградата и нестабилното състояние на младежа. Атакували апартамента зад противокуршумен щит, но не се наложило да хвърлят светлинна граната.

От Даниел Бох бил иззет незаконно притежаван пистолет „Макаров", палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и няколко лаптопа.

Установено било, че той е криминално проявен, през 2013 година извършил измама в родния си Смолян. В момента се намира в ареста, задържан е за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за незаконно притежание на оръжие и заплаха с него срещу органите на реда.