Как да не се изложим на парти
Как да не се изложим на парти / Снимки: Thinkstock/Getty Images
Как да не се изложим на парти
80925
Как да не се изложим на парти
  • Как да не се изложим на парти

За всички наши теми и видеа до момента, както и предложения за нови, посетете фейсбук страницата ни Бърборани!

Лято е и е време за партита и забавления. Затова ние, Бърбораните, се заехме с „нелеката" задача да се гмурнем в партита и да ви дадем ценни съвети как да се държите и най-вече - как да не се изложите. За да сме ви още по-полезни, се допитахме и до мнението и съветите на организатора на партита Стоян Ангелов.

Партитата през времето - топ тенденции и организация

"Партитата се променят. В последните години има промяна в начина, по който протича едно по-масово парти, в стила музика - вече по-масовите са хип-хоп и хаус, променя се дори и дрескодът. Определено сега има тенденции, които хората следват - партитата са много по-различни в сравнение с преди 10 години например", обяснява Стоян Ангелов.

Как да не се изложим на парти
netinfo

Днес изключително харесвани са партитата, които имат някаква зададена тема, включват някаква светлинно шоу или има популярна гост звезда.

При организирането на парти пък е много важно да премислим добре концепцията си. Защото първоначалната идея може да е страхотна, но да се провалим. Хубаво е партито да е тематично, да се случва нещо интересно, да има сюжет. Изключително важни са детайлите - дори къде ще паркират и ще си оставят връхните дрехи хората.

Най-точният гардероб и поведение, за да не се изложим на парти

Как да не се изложим на парти
netinfo

Добре е хората да видят концепцията на партито - ако е на лъскаво място, да са по-елегантни. Ако е в стара изоставена сграда, например, да не се изтупват прекалено. Хубаво е да потърсят в социалните мрежи или сайтовете за видео споделяне подобни партита как протичат.

Нека започнем с...

Фирменото парти

1. Забавлявайте се, яжте, пийвайте, но умерено. Нали не искате да сте човекът, за когото всички ще клюкарят на другия ден как се е напил или е натъпкал храна в джобовете си.

2. Внимавайте с облеклото - особено дамите гледат на фирмените партита като на възможност да покажат, че могат и да са секси. Но не отивайте с нищо прекалено късо, изрязано, с голямо деколте. Не си струва да си навлечете неодобрението на колеги или шефове. Мъжете пък да избягват да се фукат с ултраскъпата си нова кола, часовник или телефон. Не искате шефовете ви да си помислят: на този му плащам твърде много май.

3. На тези партита имате възможност да се видите с шефовете си - представете им се, поговорете неангажиращо с тях. Но избягвайте да искате повишение на парти, да изтъквате проблемите във фирмата в момента или пък другата крайност да подпитвате за твърде лични неща.

Как да не се изложим на парти
netinfo

4. Не се капсулирайте, опитайте да се опознаете с колегите и от другите отдели, не говорете за работа, забавлявайте се.

5. Не мрънкайте, не се подигравайте и недейте да злословите - хората са отишли да се забавляват, никой не иска да се натоварва с негативни коментари от когото и да било. Запазете мнението си за облеклото и танците на колегите за себе си.

Ергенско или Моминско парти

Не прекалявайте с щурите идеи! Така например приятели решили да си направят шега, като отвлекат младоженеца. Всичко се провалило, обаче, когато съседите звъннали на полицията и шегаджиите били арестувани.

Внимавайте и ако наемате стриптийзьорки. Така например мъж организирал ергенското си парти в стриптийз клуб, но всичко приключило трагично, когато една от стриптизьорките паднала от високо върху младоженеца и го потрошила.

Как да не се изложим на парти
netinfo

На моминско парти пък бъдещата булка объркала истински полицаи със стриптизьори и била арестувана заради непристойно поведение.

Внимавайте и със снимките, за да не провалите сватбата си заради компромати.

Останалите партита обикновено са свързани с някаква тема

Коледно или Новогодишно парти - не залагайте на клишетата, нагледали сме се на палави Снежанки. Ако решите да се маскирате, бъдете по-различни и оригинални.

Как да не се изложим на парти
netinfo

Ако пък става въпрос за парти за Свети Валентин, не се дръжте като отчаян самотник, отишъл там да си търси гадже. Просто се отпуснете и се забавлявайте.

Парти за Хелоуин - бъдете креативни. Всички сме свикнали с оскъдните костюми на медицински сестри, полицаи и жената-котка.

Има и универсални неща, които не трябва да правим на парти и да забравим за тях. Ето кои:

Да закъснеем прекалено. Лош маниер е да караме другите да ни чакат

Да не знаем кога да си тръгнем

Да се напием. Особено, ако на събирането е и шефът ни

Как да не се изложим на парти
netinfo

Да не спираме да ядем

Да флиртуваме твърде агресивно

Да доведем неканен или нежелан гост или да се появим с дете

И един съвет от нас:

Забавлявайте, разговаряйте, танцувайте и... всичко е добре, когато свършва добре.

Цялата рубрика може да чуете на Radio.DarikNews.bg

Как да не се изложим на парти
netinfo