БСП утвърди кандидатите на партията за кметове на 84 общини
БСП утвърди кандидатите на партията за кметове на 84 общини / снимки: БГНЕС
БСП утвърди кандидатите на партията за кметове на 84 общини
81160
БСП утвърди кандидатите на партията за кметове на 84 общини
  • БСП утвърди кандидатите на партията за кметове на 84 общини

Националният съвет на БСП утвърди 84 от кандидатите за кметове във връзка с предстоящите местни избори. Партията ще издигне самостоятелни кандидати в 78 общини, а в седем от общините ще се яви в коалиция с друга партия.

Областните центрове, в които са утвърдени кандидати, са Благоевград - Милан Богдански, Бургас - Евгений Мосинов, Велико Търново - Валентин Ламбев, Ловеч - Минчо Казанджиев, Монтана - Камелия Трифонова, Перник - Ерик Рангелов, Русе - Божидар Йотов, Сливен - Кольо Милев, Смолян - Стефан Сабрутев, София - Михаил Мирчев, Стара Загора - Стефан Шишков и Шумен - Красимир Костов.

Кандидатът за кмет на Лясковец, област Велико Търново, ще бъде коалиционен между БСП и АБВ, съобщи зам.-председателят на партията Бойко Великов.

По отношение на листите за общински съветници, в една трета от листите формулата за участието е самостоятелна на БСП, посочи Великов, като уточни, че предстоят заседания на общинските съвети за подреждане на листите.

Над 800 са кандидатите на БСП за кметове на населените места. Това е около 80% от населените места, където предстои да бъдат проведени избори, уточни Великов. Най-младият кандидат от кметовете е на 30 години, най-възрастният - на 69 години.

БСП утвърди кандидатите на партията за кметове на 84 общини
netinfo

Вчера по време на посещение в Ловеч Михаил Миков коментира още, че битката на предстоящите местни избори ще бъде за доверие за представителство на интересите на мнозинството от българските граждани.

По думите му затова е разработена и лявата платформа за предстоящия вот, която почива върху левите стандарти, утвърдени на конгреса на червените през април. Доверието според Миков се печели с искреност, последователност в позициите, твърдост в отстояването на интересите, на тези, които са ти дали мандат да ги представляваш.