Над 40 000 социалисти се събраха на Бузлуджа
81244
Над 40 000 социалисти се събраха на Бузлуджа
  • Над 40 000 социалисти се събраха на Бузлуджа

Десетки хиляди социалисти и симпатизанти на БСП от цялата страна се събраха на Историческа поляна на връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата, за да отбележат 124 години организирано социалистическо движение в България.

„БСП е единствената европейска алтернатива на България и на това управление - на сделката и статуквото, създадено да консумира властта, а не да решава проблемите на хората". Тези тежки думи изрече от поляната на социалистите в България лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

В словото си той благодари на всички социалисти за битките, които ежедневно водят, така че тази партия да има зад гърба си 124-годишна история.

Бузлуджа 2015: Никой не може да бъде оставен сам

Станишев определи страната ни към момента като изсъхнало дърво, което се свива от града към селото, като предупреди, че ако на следващите местни избори това статукво не се промени, то тежки времена чакат държавата ни.

Десетки хиляди социалисти се събраха на Бузлуджа

„БСП започва кампания още от утре и поход към местните избори". Това обяви в словото си лидерът на столетницата Михаил Миков. Кампанията, която БСП ще води, ще бъде кампания от човек на човек. Пред събралите хора Миков призна, че изминалата година е била най-трудната за партията през последните 25 години и резултатите, които БСП е получила, са били най-лошите.

Миков от Бузлуджа Започваме поход към местната власт
netinfo

Част от оправданието за това Михаил Миков вижда във факта, че са се нароили дузина политически проекти, създадени в чужди лаборатории, които са имали за цел да внушат на хората, че да продаваш политика и прах е все едно и също.

Над 40 000 души се събраха на политическия митинг на връх Бузлуджа под наслов: "За хората! Справедливост и солидарност!", с който партията отбеляза 124 години от своето раждане и обяви сериозните си намерения да спечели местната власт.

62% от кандидатите, които до момента БСП са издигнали за местните избори, влизат в битката за кметове за първи път. 37% от всички кандидати са под 45-годишна възраст.

Миков от Бузлуджа Започваме поход към местната власт
netinfo