Реформаторският блок с единна регистрация за изборите
Реформаторският блок с единна регистрация за изборите / снимка: БГНЕС, архив
Реформаторският блок с единна регистрация за изборите
81470
Реформаторският блок с единна регистрация за изборите
  • Реформаторският блок с единна регистрация за изборите

Реформаторският блок ще бъде с единна регистрация на местния вот, съобщиха от пресцентъра на организацията. До решението се стигна след продължила час и половина среща между петте партии във формацията. Напрежение в блока се появи след като вчера лидерите на ДСБ, БЗНС и на Народна партия "Свобода и достойнство" - Радан Кънев, Николай Ненчев и Корман Исмаилов, съобщиха, че отиват заедно на вота през есента.

Малко преди срещата между петте политически сили в Реформаторския блок, всички бяха единодушни, че искат заедно да се явят на местните избори. Така и не стана ясно защо вчера три от партиите бяха готови с решение за съвместно явяване, а СДС и Движение „България на гражданите" не са били поканени на разговора. За сметка на това само час и половина след началото на днешната среща дойде и решението - блокът отива на изборите с единна регистрация. Лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева обясни, че не е имало напрежение по време на разговора.

„Новината, която всички чакахме, е, че се явяваме с единна национална регистрация, както очаквахме и както се взе решение от всички партии", каза тя.
Лидерът на ДСБ Радан Кънев закъсня за срещата и обясни, че е разбрал добрата новина от прессъобщението на блока.

„Бях сигурен, че ще стигнем до това решение. Понякога е нужно малко само да се побутне, но за час - това е великолепно темпо", каза той.

Подписването на коалиционното споразумение за явяване на местните избори ще е до края на утрешния ден. Документът ще бъде подписан от лидерите на петте партии от блока.