Скандал в БСП заради Милан Богдански
Скандал в БСП заради Милан Богдански / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Скандал в БСП заради Милан Богдански
82713
Скандал в БСП заради Милан Богдански
  • Скандал в БСП заради Милан Богдански

Общинският съветник Милан Богдански, който бе и кандидатът за кмет на БСП в Благоевград, губи доверието на партийните си другари.

По време на първата сесия на 5 ноември, на която ОбС и кмет положиха клетва, Богдански е гласувал срещу издигната за председател на местния парламент от редиците на червените Гергана Янчева.

Скандалният факт разкри в интервю за Дарик радио лидерът на социалистите в Благоевград д-р Владимир Пандев.

"Милан сам си призна. Снощи имахме партийно бюро, на което разгледахме този позорен проблем. Аз и активистите на БСП се чувстваме предадени. Такова нещо в БСП до този момент не е имало. Как може да гласуваш срещу собствената си партия, срещу своя човек", пита д-р Владимир Пандев.

До дни социалистите в областния център свикват пленум, в рамките на който ще се реши какви действия ще се предприемат спрямо Милан Богдански. Вариантите са евентуално снемане на политическо доверие или отзоваване от Общинския съвет.

"Лично аз имам вече свое становище, но няма да го споделям преди пленума. Нека нашите другари всемат най-правилното решение. Богдански даде някакви мотиви за неподкрепата си към Гергана Янчева, но не ги приемам за достойни и за коментар. Това са според мен някакви инфантилни мотиви, изказани от един сериозен човек, поне на пръв поглед. Самият Богдански веднага след направения вот за председател на ОбС е обявил на всеослушание, че не е гласувал за Гергана", изтъкна червеният лидер Пандев.

Председателят на БСП направи оценка и на изборния резултат.

"Провал - какво друго да кажа. БСП в Благоевград винаги е била втора политическа сила, никога не е имала по-малко от 6-ма общински съветници. Кандидатът ни за кмет никога не е бил четвърти по вот в общината. Нашата програма за управление през следващия мандат бе най-силната и реализируема. Листата ни беше от най-младите и доказали се професианалисти. В тези избори нямаше състезание на идеи и платформи. Вотът бе корпоративен, чрез натиск, манипулации и аз силно се надявам, жалбата ни за касиране, да бъде разгледана в Административен съд. Искаме преброяване на всички бюлетини, дори на тези, обявени за невалидни. Настояваме и за проверка на всички протоколи. Вярвам, че съдът е компетентен за преразгледа целия изборен процес в Благоевград", заяви Владимир Пандев.

Чуйте цялото интервю с д-р Владимир Пандев в звуковия файл