Арестуваха извършителя на показното убийство в Поморие
Арестуваха извършителя на показното убийство в Поморие / netinfo
Арестуваха извършителя на показното убийство в Поморие
82757
Арестуваха извършителя на показното убийство в Поморие
  • Арестуваха извършителя на показното убийство в Поморие

35-годишен мъж е задържан като извършител на убийството на 33-годишния криминално проявен Иван Попов от Бургас. Той е имал скорошен конфликт с убития. Заподозреният е осъждан за нанасяне на телесна повреда и за хулигански действия. На този етап са установени всички лица, които са присъствали на мястото на инцидента.

Попов беше разстрелян около 19.00 часа в неделя, на крайбрежната алея в Поморие.

Благодарение на бързите действия на служителите на МВР, само за 4 часа извършителят е разкрит.

Сбиване между двамата мъже, станало ден по-рано е водещата версия за убийството, стана ясно от съвместния брифинг на Апелативна прокуратура, Областната дирекция на МВР в Бургас и наблюдаващия прокурор.

Попов, по прякор Костов е застрелян с 9 куршума в главата и на няколко места по тялото. Той е убит с автоматично оръжие, което все още не е открито от разследващите, но е установено като модел и марка, по информация на обвиняемия.

От държавното обвинение са категорични, че на този етап няма доказателства, че убиецът е имал съучастници. Очаква се до няколко часа на извършителя да бъде повдигнато обвинение.

По неофициална информация, заподозреният за убийството на Попов в момента се намира под засилена охрана в болницата.

Убитият в неделя бургазлия има две ефективни присъди, една от които е влязла в сила през март тази година. Той е бил признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, както и за изпълнение на жестоки наказателни акции. Наблюдаващият прокурор е Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура - Бургас.