Опозицията вижда ПР мъгла в здравната система
Опозицията вижда ПР мъгла в здравната система / darikradio.bg, Людмил Кърджилов
Опозицията вижда "една година ПР мъгла" в здравната система
84320
Опозицията вижда "една година ПР мъгла" в здравната система
Опозицията вижда "една година ПР мъгла" в здравната система
  • Опозицията вижда "една година ПР мъгла" в здравната система
  • Опозицията вижда "една година ПР мъгла" в здравната система

Депутатът от БСП д-р Емил Райнов изрази мнение, че няма контрол в здравната система, a една година гледахме "ПР мъгла". През 2009 година при два пъти по-малко пари Касата разплащаше всичко на болниците, пациентите имаха право да избират в кое лечебно заведение да се лекуват и Касата плащаше за това, коментира още социалистът в "Седмицата" по Дарик.

Непрекъснато се говори как парите не достигат, болниците имат над 500 млн. задължения, контрол няма, каза Райнов.

"Това, което се случва една година, беше пиар мъгла какво ще се случи, но най-простичкото нещо, което трябваше да се случи в системата - контрол, го няма", допълни той. По думите му на всички български граждани това им е болката - къде отиват парите. Но отговор на този въпрос няма, твърди депутатът от левицата.

Москов се съгласи с един мотив за вота на недоверие, обори другите

Два пъти повече пари, а спрямо 2009-а пациентите са един милион по-малко, каза още той.

Опозицията не подкрепя идеята за пръстов отпечатък. "Идентификатори има много. За пръстовия отпечатък МВР няма база данни на всички пръстови отпечатъци на българите, а Министерството на здравеопазването иска да ги има", каза още народният представител.

По думите му интересно е, че за пръстовия идентификатор е пусната обществена поръчка, а здравният министър Петър Москов онзи ден казал, че ако основанието за това не се заложи в рамковия договор, той ще го напише в наредба. Някой е обявил обществена поръчка за нещо, което нормативно не е определено, коментира депутатът от БСП-лява България.