Гайдата - семейна любов с история
Гайдата - семейна любов с история / netinfo
Гайдата - семейна любов с история
87081
Гайдата - семейна любов с история
  • Гайдата - семейна любов с история

Гайдата не е отживелица, а живот. Това е историята на любовта към музиката в едно талантливо семейство от град Средец. В нея главна роля играе Атанас Иванов, който още е четвърти клас участва в конкурси с гайдата си, а баща му е част от техния малък оркестър. Акомпанира му с тъпан.
Наско ще се състезава и тази година по време на XXIV издание на националния Странджанско-Тракийски събор "Фолклорен венец Божура".
Над 200 изпълнители ще участват с мащабното национално събитие. Основен организатор е Община - Средец, народно читалище "Пробуда", Историческия музей и Съюза на тракийските дружества под патронажа на кмета на общината Иван Жабов.
По регламент участниците, които са на възраст от 3 до 19 години, ще пеят в конкурса за деца и младежи. А съпътстващата програма обещава да се превърне в истински парад на традиционните местни вкусове. Най-апетитните домашни рецепти ще бъдат достъпни на участници и гости.
В този кът на традиции, озвучен от най-добрите майстори гайдари, и с аромат на домашен хляб, Наско Иванов се готви усилено за своето участие в фолклорния конкурс.
Чуйте в звуковия файл защо и как музиката живее в едно хубаво семейство в Средец:

Гайдата  семейна любов с история
netinfo