Борисов: Драмата е за тези, които опитаха да унизят Плевнелиев
Борисов: Драмата е за тези, които опитаха да унизят Плевнелиев / netinfo
Борисов: Драмата е за тези, които отипаха да унизят Плевнелиев
87142
Борисов: Драмата е за тези, които отипаха да унизят Плевнелиев
  • Борисов: Драмата е за тези, които отипаха да унизят Плевнелиев

Не съм изненадан от изявлението на президента. Жив и здрав е и ще работи до 20 януари. Драмата е за тези, които опитаха да го унизят, да говорят от негово име, при това истински лъжи". Това каза в Поморие премиерът Бойко Борисов по повод обявения от Росен Плевнелиев отказ да участва в президентските избори.
Той определи изявленията, че от ГЕРБ са водени преговори с Ирина Бокова и Елена Поптодорова като лъжа и манипулация.
"Ние не сме го притискали, напротив. Бяхме се разбрали, че за избори ще говорим през юли. Росен Плевнелиев обяви публично причината да не се кандидатира отново за президент.  Той е един достоен човек. С него сме работили прекрасно и така ще бъде така до край", допълни Борисов.

Министър-председателят пристигна в Поморие, заедно с министър Десислава Танева за да открие най-модерното рибарско пристанище в страната. "Поморийци вече могат да се похвалят, че имат едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието. Новият порт е дългоочакван проект от страна на местните рибари и съм изключително щастлив да отбележа, че реализирането на проекта се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитания", каза още Борисов.

Само преди няколко дни инспекцията на Държавната приемателна комисия установи, че всички обекти по проект "Реконструкция и модернизация на ибарско пристанище - гр. Поморие" са изпълнени според изискванията и ги приети без забележки. Финансирането бе осигурено по оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“ и е на стойност 11 млн. 667 хил. лв.

Веднага след откриването на порта, Борисов се отправи към Бургас, където ще присътва на сватбата на министъра на икономиката Божидар Лукарски и Ива Йорданова.