БСП събира вицове, анекдоти и карикатури, посветени на партията
БСП събира вицове, анекдоти и карикатури, посветени на партията / Dariknews.bg, архив
БСП събира вицове, анекдоти и карикатури, посветени на паритята
87723
БСП събира вицове, анекдоти и карикатури, посветени на паритята
  • БСП събира вицове, анекдоти и карикатури, посветени на паритята

Национален конкурс за най-смешен партиен виц организира габровската структура на БСП. Инициативата е свързана с отбелязването на 125 години от основаването на партията. В надпреварата ще се приемат още анекдоти и карикатури, посветени на столетницата.

„Правим конкурса с цялото ни уважение към историята на партията ни, с цялото уважение към създателите й и с разбирането, че само човек, който може да се надсмее над себе си и над своите недостатъци, той е силен и успяващ", заяви Кристина Сидорова, общински председател на БСП.

Сидорова е убедена в успеха на инициативата. По нейните думи няма да се приемат творби, накърняващи достойнството на партията или личности, свързани с БСП, и няма да се толерират цинизми и вулгарности. 100 от най-забавните хумористични творби ще бъдат издадени в книга.

За националния конкурс ще бъде създадена фейсбук страница. Освен там вицовете, анекдотите и карикатурите ще могат да се изпращат на електронен адрес или чрезтрадиционна поща. Координатор и инициатор на надпреварата ще бъде габровската организация на левицата. Творческите хумористични предложения ще се приемат до средата на месец юли. Няма изисквания за техния обем, стана ясно още от думите на Сидорова.

„С осъществяването на конкурса нямаме за цел да обидим някого или да оскверним историята на партията. Точно обратното! Надявам се на интересни и забавни истории, които ще ни помогнат за по-доброто настроение. Надявам се на един по-различен и малко по-весел поглед на нашата история. Нека видим нещата с усмивка", каза още Кристина Сидорова.

Думите й бяха допълните от народния представител Кирил Добрев, според който с инициативата се търсят 100-те най-добри партийна вица. „Темата на конкурса е партиен виц. Това минава през Дядото, БКП и 25-те години Демокрация. Участвайте!", призова той.