Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП
Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП / БГНЕС, архив
Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП
89527
Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП
Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП
  • Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП
  • Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП

БСП издигна евродепутата Илияна Йотова за кандидат за вицепрезидент на предстоящия вот през ноември. Решението беше обявено от лидера на партията Корнелия Нинова по време на националното съвещание, което се проведе в НДК.

Кандидатпрезидентската двойка на БСП ще бъде алтернатива на статуквото и ще донесе промяна на България, заяви Нинова пред участниците в съвещанието.

Кандидатът за президент ген. Румен Радев заяви, че поема ролята да бъде боец, а кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова обеща, че ако БСП спечели изборите, новата президентска двойка няма да кара хората да се срамуват.

Победа на президентските избори и предсрочни парламентарни избори постави като цел лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като представи завършената вече кандидатпрезидентска двойка.

"Чухме упреци, че столетната партия няма кадри; че крием кандидатурата на ген. Радев зад инициативен комитет. Ето ни, ние сме тук, хората от цялата страна. Вие сте силата и мощта на БСП заедно с тези, които представлявате днес и заедно издигнахме и заедно заставаме днес зад гърба на ген. Радев", каза Нинова.

Ген. Румен Радев заяви, че залогът на тези избори е голям и призова за мобилизация и извън партията. "Мога да ви гарантирам, че ще бъда президент, който ще казва "не". Доказал съм го с цялата си биография досега, когато на карта са заложат интересите на българския народ. Ще работя за национална сигурност, но не само като защита от външно посегателство, но сигурност на българския гражданин във всички измерения", каза той.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова постави амбициозни цели пред бъдещите представители на президентската институция. По нашата Конституция президентът представлява държавата в международни отношения, напомня тя. "Никога повече президентът на България не трябва да допуска държавата да бъде унижавана. Никога повече не трябва да допуска ситуацията, в която ще има началници - за която и друга страна да става дума или за който и друг министър-председател или президент", каза Йотова.