780 кг марухуана иззеха за 2 дни от Петричко
780 кг марухуана иззеха за 2 дни от Петричко / netinfo
780 кг канабис иззеха полицаи от Областна дирекция „Полиция” – Благоевград по време на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотици, проведена на 29 и 30 септември в района на община Петрич.

Първите 27 кг били открити в нива в местността Аспарухова колиба, землище на село Крънджилица. Канабисът бил окачени върху сливови дървета за да се суши . В друга нива в местността Демиров равнак, землище на село Драгуш са открити и иззети 45 кг канабис в полусухо състояние.

В букова горичка край нива в местността Метеризо, землище на същото село са открити и иззети още 50 кг полусух канабис, окачен на дърветата и 5 кг напълно изсушен. Отново в землище на село Крънджилица, антимафиотите са установили в нива 118 кг полусуха тревиста маса и още 32 кг полусуха маса канабис край село Драгуш.

113 кг канабис са открити и в землището на село Яково, в дере край река Лебнишка.

При направените полеви наркотестове, намереното наркотично растение е реагирало положително на марихуана. Предприети са мерки за установяване собствеността на земеделскте земи.

По всички случаи са образувани полицейски дознания.