Тримата герои от с. Бисер получиха по 5 000 лв. награда
Тримата герои от с. Бисер получиха по 5 000 лв. награда / Darik News
Тримата герои от с. Бисер получиха по 5 000 лв. награда
50571
Тримата герои от с. Бисер получиха по 5 000 лв. награда
  • Тримата герои от с. Бисер получиха по 5 000 лв. награда

По 5 000 лв. парични награди връчи днес на тримата спасители от най-пострадалото в наводненията село Бисер вицепремиерът Цветан Цветанов. Атанас Атанасов, Атанас Георгиев и Красимир Колев получиха от него наградите на общоселско събрание в читалището на Бисер.

Тримата герои от с Бисер получиха по 5 000 лв награда
netinfo

Атанас Георгиев

Тримата са спасили близо 60 души от водния ад в селото на 6 февруари, 18 от които- възрастни и безпомощни хора. Тримата отличени днес чуйте в звуковия файл.

Тримата герои от с Бисер получиха по 5 000 лв награда
netinfo

Красимир Колев

Събраните от дарителските кампании за село Бисер средства ще бъдат използвани за възстановяването му, увери днес Цветанов. Първият етап е разчистване на падналите 46 къщи, което ще бъде направено безвъзмездно от „Главболгарстрой", от „Златна Панега" ще осигурят също безвъзмездно цимент, а съвместно с обществения комитет и засегнатите хора предстои да бъдат разгледани  и одобрени типови проекти за строеж на къщи. Предстои среща и с кметовете на общини от страната, които чрез местни фирми да поемат ремонта и санирането на по-малко засегнатите къщи, каза още Цветанов. 80 000 лв. за закупуване на  домакински електроуреди осигуряват "Технополис" и "Булбанк" на изгубилите покъщнината си при наводнението в Бисер, съобщи на общоселското събрание днес Цветан Цветанов.

Следващата седмица при премиера Бойко Борисов ще бъде организирана среща, на която ще присъства областният управител на Хасково Ирена Узунова, кметовете на засегнатите от наводнението населени места и организаторите на дарителски кампании, за да се обсъди централизиран подход при разходването на събраните средства, каза още Цветан Цветанов. За да има пълна прозрачност на всичко, което се харчи, предстои да бъде разработен и специален уебсайт, съобщи той в Бисер.

По-рано през деня вицепремиерът Цветанов посети възстановената дига на река Марица край Свиленград. 600 000 лв. е стойността й. 8 г. е гаранцията, която дадоха днес от „Напоителни системи". От утре насочваме усилията си за възстановяване в кратки срокове на дигите край Харманли и в Любимец, категоричен бе Цветанов.