Бартоли спря серията на Азаренка от 26 поредни победи
Бартоли спря серията на Азаренка от 26 поредни победи / Reuters

Серията от 26 поредни победи на водачката в световната ранглиста Виктория Азаренка (Беларус) беше прекъсната след поражение с 3:6, 3:6 от Марион Бартоли (Франция) на четвъртфиналите на силния турнир по тенис в Маями с награден фонд 4,8 милиона долара.

Азаренка направи най-силния старт на сезона от 1997 година, когато швейцарката Мартина Хингис спечели първите си 37 мача. Силната серия на състезателката от Беларус й донесе четири титли, включително и първа от турнирите от Големия шлем в Австралия.

„Не успях да се противопоставя физически в този мач. Просто не беше възможно. Все пак аз съм човек, а не супер жена. Искаше ми се да е така, но не е“, каза Азаренка.

„Марион игра наистина много добре и заслужи победата“, допълни тя. Бартоли реализира шест пробива в подаването на съперничката си и спечели последните четири гейма в мача.

„Вярвах в себе си. Работя здраво на тренировките и се радвам, че това ми се отплаща“, каза французойката. Бартоли ще играе срещу номер 5 в схемата Агниешка Радванска (Полша), която разби представителката на домакините Винъс Уилямс с 6:4, 6:1 за 80 минути.

За Уилямс това беше първо участие в турнир от септември насам след лечение на синдрома на Сьогрен. Американката допусна 33 непредизвикани грешки и шест пробива.

„Бях уморена. Радвам се все пак, че стигнах сред осемте най-добри още в първия си турнир след толкова дълго отсъствие“, каза Уилямс.