Седем купи и 35 медала завоюваха танцьорите от Зоки в Нови Сад
Седем купи и 35 медала завоюваха танцьорите от Зоки в Нови Сад / СК Зоки

Със седем купи и 35 медала се завърнаха танцьорите на СК „Зоки" от международен денс фест в Нови Сад. В четвъртото издание на фестивала се включиха над 3 500 танцьора от 12 държави- Сърбия, Македония, Хърватия, Молдова, Унгария, Полша, Украйна, Русия, Румъния, Словения, Чехия и България.

Великотърновският танцов клуб изпрати 13 участника на възраст от 4 до 24 години. Двойката в категория „бебета"- Ивайла Недева на 4 години от В. Търново и Дони Петров на 5 г. от Стражица взриви многобройната публика и заслужено взе златни медали. В стил характерни танци триото Ралица Стойчева (8 г.), Елизабет Маринова (10 г.) и Пламена Александрова се пребори с конкуренцията и победи с индийски танц. При дуети в стил танцово шоу Мартин Мерамджиев и Виктория Илиева спечелиха сребърни медали.

Най- оспорвана беше надпреварата при солистите, където в стил мюзикъл осемгодишната Ралица Стойчева спечели сребърен медал с танца „Чебурашка". Елизабет Маринова в стил характерни танци, категория деца се окичи с бронз. Любослава Лазарова  в категория юноши също е трета. В стил МТВ при юношите сребърни медали взеха Йоана Йорданова, Елизабет Маринова, Пламена Александрова, Симона Коева, Мартин Мерамджиев, Богомила Пенчовска, Силвия Николова, Бояна Йорданова, Любослава Лазарова.

Осем от състезателите на „Зоки", както и Гала Захариева от клуба по художествена гимнастика „Етър Елит", участваха и за националния отбор, с който спечелиха две първи и две втори места. Отличията станаха  повод танцьорите от Велико Търново да вземат и специалната награда на Българска федерация по спортни танцови дисциплини - парична премия от 500 лв. за предстоящия европейски шампионат, който ще се проведе през март догодина в Букурещ.