Социалните заведения с къщичка на Коледния базар
Социалните заведения с къщичка на Коледния базар / Дарик нюз

Изложба- базар на арт- ателието към Общинската организация на Съюза на инвалидите бе открита в ритуалната зала на Община Велико Търново. Поводът е 3 декември - Mеждународният ден на хората с увреждания. Показани са картини на художничката Даниела Горчева, плетива и изделия, изработени с различни техники от 20-те участници в арт-ателието.

"Благодаря ви, че с вашия труд сте направили неща, с които показвате съпричастност. Една от 26- те къщички на коледния базар от 6 до 25 декември в парк "Марно поле" ще бъде предоставена безплатно за всички домове, за да може всеки от тях по два дни да предлага изготвените сувенири и изделия.", каза при откриването на изложбата кметът Даниел Панов. Градоначалникът си купи красиво изрисувана и апликирана бутилка, като призна, че за празниците в нея ще налее домашно вино.

"Всичко това е изработено от нашите ръце, с голям талант и ентусиазъм, за да радва други хора. Благодаря на Общината за съдействието. От фестивала в Перник, за участието на който ни помогна пак администрацията, се върнахме с три първи места, с което се гордеем, защото той беше международен и участваха над 650 организации. Ателието ни бе удостоено с приз, художничката Даниела Горчева и поетесата Елка Живкова също са отличени с първи награди за лично творчество", съобщи Йотка Вълева- председател на организацията. Тя разказа, че подготвят изложбата още от лятото, като се събират веднъж седмично за около 2 часа.