10 шампионски титли за Дарис от Ниш
10 шампионски титли за Дарис от Ниш / личен архив

Каратеките от "Дарис"- Кюстендил спечелиха 10 златни, един сребърен и два бронзови медала от международния турнир в Ниш, Сърбия. Най - добре се представи Вилхем Вилхемов, който завоюва  4 титли. Участвахме с 9 състезатели, каза пред Дарик треньорът Борислав Иванов, който подготвя децата с Цветомира Терзийска.

Вилхем Вилхемов стана шампион на ката, при родените 2003 г.- Първо ниво. Той е първи и на кумите, в категория +30 кг. Каратеките на "Дарис" спечелиха златните отличия на ката отборно, при родените 2003 и по- малки, в състав- Вилхем Вилхемов, Бойко Парлапански и Юлиян Захариев. Вилхемов, заедно с Парлапански и Иван Иванов са първи на кумите- отборно.

Бойко Парлапански е шампион на ката, родени 2003 г.- Второ ниво, а Иван Иванов е №1 при най- високата категория- Трето ниво. Парлапански има и бронзов медал на кумите, категория + 30 кг.

Три титли завоюваха каратеки от клуба в трите нива на ката, при родените 2004 година. Никола Александров е шампион на Първо ниво, Владимир Назъров на Второ и Юлиян Захариев на Трето ниво.

Александър Стефанова спечели златния медал на ката, при родените 2005 г., на Първо ниво. В същата възрастова група, Георги Матуски е втори на ката, на Второ ниво.

Бронзово отличие на кумите завоюва Даниел Крумов, при родените 1999 година, в категория до 53 кг.

На каратеките от "Дарис" им предстои участие във фестивала на бойните изкуства, на 8- ми декември в София, а на 13- ти декември ще имат изпит за степен. Коледното тържество на клуба е на 14- ти декември. То е по повод и 4- тия рожден ден на "Дарис"- Кюстендил.