Над 300 деца се включиха в „Коледа е, стават чудеса
Над 300 деца се включиха в „Коледа е, стават чудеса / Иво Кирилов,Дарик

Над 300 деца се включиха в общински конкурс за детско творчество „Коледа е, стават чудеса", организиран от ОДК- Кюстендил. Той  се провежда с цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство, изобразителното изкуство и  литературното творчество.

110 са предадените кукерски маски, обредни хлябове и сурвачки, 80 са есетата, стихотворенията и разказите и около 120 са рисунките, съобщиха от ОДК- Кюстендил.

Конкурсът се осъществява в три направления: етнография, изобразително изкуство и литературно творчество. В него участват  ученици от 7 до 18 години, разделени в три групи.

 

.Най-добрите творби ще бъдат експонирани в художествена изложба, а наградените стихотворения, приказки, разкази и есетата ще бъдат публикувани в местната преса.

Церемонията по награждаването ще се състои  на 14.12.2012 г., от 17.00 часа в ОДК Кюстендил. Осигурени са над 90 награди.

"В конкурса имаше подадени и произведения от Карнобат, Стара Загора, Хасково и Горна Оряховица. За тях ще има дипломи за участие. Те не могат да се включат в класирането, тъй като конкурса е общински", заяви директорът Бойко Малинов.

Конкурсът е включен в Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби.