Близо 300 деца и 262 творби се включват в тазгодишния конкурс „Коледни чудеса в Търговище
Близо 300 деца и 262 творби се включват в тазгодишния конкурс „Коледни чудеса в Търговище / Младежки дом - Търговище
Близо 300 деца и 262 творби се включват в тазгодишния конкурс „Коледни чудеса" в Търговище
59544
Близо 300 деца и 262 творби се включват в тазгодишния конкурс „Коледни чудеса" в Търговище
  • Близо 300 деца и 262 творби се включват в тазгодишния конкурс „Коледни чудеса" в Търговище

В навечерието на коледните празници една от поредиците прояви, организирани от Младежки дом- Търговище е Общинския конкурс за коледни картички и украси, който се провежда под наслов "Коледни чудеса". В декемврийските дни повече отвсякога, всеки човек е зареден с повече позитивизъм с желание да направи нещо добро или нещо, с което да направи света около нас самите по различен, по емоционален и по-творчески. Затова Младежкия дом организира този коледен конкурс, в който тази година освен млади хора от всички училища в града, се включиха и деца от ОУ- Дралфа и ОУ-Надарево.

Конкурсът ще приключи с пищен концерт и с изложба на творбите. В надпреварата се включиха 262 детски творби, а в концерта ще вземат участие близо 300 деца от различните формации към Младежкия дом. „С годините конкурсът естествено се наложи като традиционен, тъй като е търсен и очакван от много ученици. У тях е заложено, освен творческото и съревнователното начало, да се надпреварват, да се съизмерват със своите връстници. По този начин всяка година през декември младите хора от региона имат възможност да изразят своите послание чрез средствата на изкуството.Множеството коледни и новогодишни картички, оригиналните и свежи младежки идеи за украса, ние вплитаме в една младежка изложба, и в празничен концерт за всички участници и гости в Концертната зала на 17 декември от 18.00ч., където пред съученици, преподаватели и ценители на младежкото творчество се обявяват резултатите от конкурса" - разказа специалистът в институцията Емилия Хараланова.

По време на концерта ще бъдат връчени грамоти и предметни награди на най-добрите, за да могат децата да се чувстват оценени и специални. Споделеното творчество, възможността да видят своите работи на изложбата, да споделят постигнатите лични успехи с приятели - ето това им дава Младежкия дом, а за някои е шанс за понататъшно развитие.

Екипът на Младежкия дом, чрез своите творчески състави ще им поднесе букет от специално подготвени прекрасни изпълнения от песни и танци. Тази културна проява се очертава като много емоционална и вълнуваща за младите, тъй като в празничния концерт ще вземат участие изпълнители от различните видове изкуства: класически балет, модерен балет, попмузика и фолклор. За да поздравят поздравят участниците в коледния конкурс, на сцената ще се качат и възпитаничките на Младежки дом - Търговище, момичетата от „Гласът на България": Невена Пейкова и Сабина Донева.

Ученическите творби ще бъдат оценявани от жури по вече одобрените показатели и критерии, а именно - качество на изработката, символи и идеи, умение за художествено изобразяване, познания и сръчност, сложност на изпълнението и други. За оценители Младежкия дом е поканил Силивия Малинова, преподавател по изобразително изкуство, Магдалена Стоянова - ръководител на ателие „Шарени пръсти" и Славка Георгиева, ръководител на клуб „Батик"