Коледен благотворителен базар
Коледен благотворителен базар / Дарик Габрово, архив

Пет габровски организации, които предоставят социални услуги в общността ще се включат в коледен благотворителен базар, който организират съвместно с Община Габрово и спортна зала „Орловец". Това са Дом за деца, лишени от родителска грижа "Христо Райков", Център за Обществена подкрепа - ИМКА, Дневен център за възрастни с увреждания, Дневен център за деца и младежи с увреждания и Център за Обществена подкрепа  към Община Габрово. Всички те са подготвили сувенири, ръчно изработени коледни картички и украшения, уникални произведения на изкуството, които ще продават с цел събиране на средства за конкретни каузи. Всяка организация ще оповести публично за какво и как възнамерява да изразходва събраните от базара суми.

Две са датите, на които щандовете ще работят - 15-ти и 19-ти декември, а мястото е фоайето на спортна зала „Орловец". Базарът ще отвори врати в 17 часа.

На упоменатите дати се очаква над 2000 души да прекрачат прага на спортната зала, тъй като именно тогава Община Габрово организира изключително атрактивни събития.

На 15-ти, в 18.30 часа, само три дни след официалната премиера, състояла се в София, в Габрово идва трупата на Нешка Робева със спектакъла „Кармен от Факултето", а на 19-ти ще се състои церемонията по награждаването на десетте най-добри спортисти със специалното участие на Метин, Скилъра и Рафи.

Входът и за двете събития е свободен.