Откриха изложба-базарСветлият полъх на Коледа
Откриха изложба-базарСветлият полъх на Коледа / netinfo

Благотворителна изложба-базар "Светлият полъх на Коледа" беше открита днес в арт пространството на втория етаж в община Шумен.

Бяха представени различни коледни аксесоари за дома и елхата, свещници, сурвакници, картички, изработени от децата от детските градини "Светулка" и "Дружба", техните родители, учители и приятели от читалище "Изгрев" в с. Ветрище. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати двете детски заведения, като ръководството им заедно с родителите вече са уточнили за какво ще бъдат изразходвани сумите.

Откриха изложбабазар"Светлият полъх на Коледа"
netinfo

„По коледа човек пробужда сетивата си за доброто, пробужда желанието си да бъде щедър, да дарява усмивка и топлина", заяви директорът на ЦДГ „Светулка" Надежда Минчева. В синхрон с името да детското заведение малчуганите са изработили прекрасни свещници, чрез които претворяват каледната светлина.


С тази изложба искаме да отворим сърцата на шуменци, да ги зарадваме и да им създадем настроение за предстоящите коледни и новогодишни празници", добави Анна Георгиева директор на ЦДГ „Дружба".

Откриха изложбабазар"Светлият полъх на Коледа"
netinfo


Изложбата-базар беше открита от зам.-кметът по образование и култура Живка Тонева, която пожела на малчуганите да са здрави, умни и да получат много подаръци и им благодари и за коледното настроение, което внасят в общината. Те от своя страна зарадваха всички присъстващи с песни и танци.

 

Откриха изложбабазар"Светлият полъх на Коледа"
netinfo