Деца се учат как да вдъхнат нов живот на старите предмети
Деца се учат как да вдъхнат нов живот на старите предмети / снимка:Русенска библиотека

Творческо ателие „Ре-дизайн или Как да вдъхнем нов живот на старите предмети“ отвори врати в Детския отдел на  библиотеката. Идеята на организаторите е, че с малко повече творческо вдъхновение  можем да създадем празнична атмосфера на работното място или у дома, вдъхвайки нов живот на старите предмети. За това са нужни желание, въображение и творческо вдъхновение.

Поздравителни коледни картички, коледни играчки от вестници, коледен венец от хартия, украса от шишарки и орехи,  мини коледна елха от рекламни списания, подаръчни торбички и кутийки майсториха малките участници в ателието с помощта на библиотекарите. В процеса на работа те използваха художествените техники квилинг, декупаж, колаж и апликиране.

И през следващите дни творческото ателие ще бъде отворено за всички, които обичат да рисуват, моделират и създават  оригинални и красиви предмети. До края на годината посетилите на библиотеката могат да оставят своите пожелания на специалното коледно дърво, което ще украсява Детския отдел и ще създава празнично настроение.