„Купи и Дари”  в навечерието на Коледа
„Купи и Дари” в навечерието на Коледа / netinfo

Днес и утре ще се проведе деветото издание на кампанията „Купи и Дари". Кампанията вече традиционно е израз на добрата воля и щедростта в навечерието на наближаващите коледни празници. И в деветото си издание „Купи и Дари" ще събере продукти, които ще бъдат дарени на социално слаби семейства от Варна и региона и децата от Детско психиатрично отделение към болница „Св. Марина".

В продължение на два дни членове на Ротаракт и Интеракт клубовете във Варна ще организират набиране на продукти в следкасовата зона на супермаркетите Пикадили Център, Карфур в Гранд МОЛ и Кауфланд до МОЛ Варна. Кампанията днес ще премине в часовете между 17 и 20, а утре - между 10 и 16 часа.

Кампанията „Купи и дари" стартира за първи път през 2008 г. Идеята на проекта е пазарувайки за себе си, хората да купуват и хранителни продукти за социално слаби семейства и за децата, лишени от родителски грижи.

Препоръчителни храни са трайните - боб, леща, ориз, захар, макарони, юфка, пастет, лютеница, пресни зеленчуци и плодове, натурални сокове, солети, бисквити и соленки, ядки, сушени плодове, компоти, шоколади, вафли, кроасани. Купените продукти се оставят в следкасовата зона на магазините в специални колички с надпис „Купи и дари".