Два благотворителни базара събират пари за семейства в неравностойно положение
Два благотворителни базара събират пари за семейства в неравностойно положение / снимка:КСУДС

„Коледните мечти на децата се сбъдват само у дома: Подкрепете семействата, а не домовете” е мотото, с което Комплекса за социални услуги за деца и семейства тази година ще събира пари за семейства в неравностойно положение с благотворителна продажба на картички и сувенири.

Изработените от децата в комплекса поздравителни коледни картички и различни сувенири ще се продават благотворително на две места. На 17, 18 и 19 декември русенци, които искат да подкрепят каузата на комплекса ще могат да си купят от благотворителните произведения в МОЛ Русе до коледната елха от 12 до 20 часа. И тази година Община Русе подкрепя инициативата на комплекса като предоставя безвъзмезно къщичка на коледния базар.

Също от понеделник до сряда от 9 до 18 часа социални работници от комплекса ще се редуват в предлагането на картички и сувенири. Миналата година по време на коледната благотворителна кампания бяха събрани 1100 лв , които бяха използвани за за закупуване на материали за артработилниците и клубовете в комплекса, в които ежедневно се занимават деца в неравностойно положение от града.