Стартира кампанията „Зрънце любов”
Стартира кампанията „Зрънце любов” / снимка:БДЗП

Българското дружество за защита на птиците стартира кампанията „Зрънце любов” за подхранване на дивите пойни птици през зимата. Инициативата се прави от БДЗП за четвърта поредна година, но тази зима надеждите са в нея да се включат много повече хора като направят дарение или поставят своя хранилка за птици. Ето какво още обясняват от дружеството:

”Какво означава зимното подхранване на птиците? Ами много е просто. Някои от птиците, които познаваме - синигери, кълвачи, врабчета, червеношийки, сойки и други, остават да зимуват в България и не отлитат на юг. През зимата им е изключително трудно да оцелеят, особено когато падне сняг. Те имат нужда от допълнителна енергия, за да поддържат тялото си топло и ние можем да им помогнем. Като им дадем шепа семки. За целта БДЗП организира поставянето на хранилки за птици в паркове, градинки, пред обществени сгради и офиси.

Тази година планираме кампанията да бъде още по-мащабна и да включим в нея всеки, който обича природата. За да се включите, трябва само да направите своя хранилка от стара пластмасова бутилка, да я поставите на балкона, в двора или в най-близкия парк и редовно да я пълните със слънчогледови семки.