Възраждане блокиран от снега, пътищата се лугират без да се чистят
Възраждане блокиран от снега, пътищата се лугират без да се чистят / Дарик Варна, архив

Варненският квартал "Възраждане" е непроходим в района над дом "Младост", алармират слушатели на Дарик. Снегът не е почистен на ул. "Вяра". Таксиметрови шофьори твърдят, че има много закъсали автомобили, а улицата се е превърнала в пързалка.

Заместник-кметът по инфраструктурните въпроси Богдан Караденчев научи за проблема от Дарик и обеща веднага да изпрати екип за лугиране. По думите му температурата в града в момента е минус 3 градуса, сняг по пътищата няма и не е необходимо да се пускат почистващи машини.

По критичните участъци, където има заледявания, е необходимо единствено лугиране. Аспаруховият мост е в добро състояние. Тази сутрин се е наложила обработка на пътя за Каменар, както и на ул. "Атанас Москов".

Богдан Караденчев обясни, че общината и почистващите фирми ще предприемат действия в зависимост от метеорологичната обстановка, която е динамична.

Слушатели на Дарик сигнализираха и за лоша пътна обстановка в района на Траката, по пътя за "Златни пясъци". Според очевидци трасето не се чисти, а на места има закъсали автомобили.