БСП скочи срещу новото данъчно зониране във Варна
БСП скочи срещу новото данъчно зониране във Варна / Борислав Гуцанов, личен архив

Предложение за отмяна на решението на Общинския съвет, с което се правят корекции в районирането на Варна, внесоха общинските съветници от групата на БСП. Документът e адресиран до председателя на ОбС Николай Апостолов.

„По повод приетите корекции към втора зона да се причислят Евксиноград и „Долна Трака” и към четвърта зона - местността „Прибой”, кв. "Аспарухово" и кв. "Галата", считаме, че в решението е скрито повишаване на местните данъци и такси в райони, в които няма изградена адекватна надземна и подземна инфраструктура“, са част от аргументите на „червената” група в местния парламент, съобщиха от пресслужбата на БСП Варна.

Като мотиви те изтъкват още, че много често в тези райони хората сами изграждат канализация, трафопостове и плащат с лични средства за кабелите за електрозахранване. „Направената корекция вдига данъците на варненци, живеещи в тези райони, които така или иначе със собствени средства са финансирали голяма част от инфраструктурата, което е задължение на Община Варна“, пише в предложението.

„Не искам да коментирам многократните изказвания, направени от представители на мнозинството в Общинския съвет, че данъците и таксите на Община Варна няма да бъдат повишавани през настоящата година. На практика това е поредно предложение, с което се утежнява личният бюджет на варненци. Затова настояваме за отмяна на горепосоченото решение и искаме предложението ни да се разгледа в предстоящата сесия на ОбС – Варна“, завършва писмото на БСП, подписано от лидера на градската организация на партията Борислав Гуцанов.