Общинският съвет прие Бюджет 2013
Общинският съвет прие Бюджет 2013 / DarikNews.bg, архив

С 33 гласа „за” , два "против", нула "въздържал се" и 16 негласували общинските съветници приеха бюджета за тази година на днешното 15-то заседание на Общинския съвет. Той е в размер на 210 млн. 927 хил. лв. За местни приходи са заложени малко над 122 млн. лв. като 63 млн. лв ще дойдат от имуществени и други данъци.

Най-много пари през тази година ще бъдат харчени за образование - 77 млн. лева. За здравеопазване са заделени малко над 15 млн. лв., а за социални дейности близо 10 млн. Преходният остатък за 2013 е в размер на 8 млн. 105 хил. лева.

Групата на БСП не участва в гласуването. Лидерът на червените Борислав Гуцанов заяви, че БСП не подкрепя бюджета, тъй като не би трябвало той да се прави само от местни данъци, такси и кредити. „Бюджетът зависи от цялата икономическа обстановка в държавата и града. В момента няма необходимата икономическа среда във Варна”, коментира Гуцанов.

Бившият председател на финансовата комисия Янко Станев обяви, че подкрепя бюджета. След като се изпълнява приходната част в последните три години, значи бюджетът е изготвен от добри финансисти, изрази мнение той.