Кирил Йорданов не се криел от протестиращите, бил на тяхно разположение
Кирил Йорданов не се криел от протестиращите, бил на тяхно разположение / снимки: Impact Press Group
Кирил Йорданов не се криел от протестиращите, бил на тяхно разположение
61879
Кирил Йорданов не се криел от протестиращите, бил на тяхно разположение
  • Кирил Йорданов не се криел от протестиращите, бил на тяхно разположение

Кметът на Варна Кирил Йорданов, който на извънреден брифинг обяви, че няма да си подаде оставка, добави, че не се крие от протестиращите и е на разположение на инициативните комитети.

„Днес бях на среща с представители на протестиращи от село Константиново. След което излязох при хората, за да разговаряме. Какво е моето отношение към появата ми на протестите във формата и начина, по който те се провеждат пред сградата на общината - няма да се посрещне нормално и сигурно не зная в каква посока това нещо може да бъде разглеждано, как да се реагира. Тук съм, на разположение съм на инициативните комитети, поддържам връзка с всички способи и форми, за да получа информация и да реагирам с хората, които желаят да говорим. На тяхно разположение съм, не се крия, тук съм и тези връзки ще продължат”, каза Кирил Йорданов.

Градоначалникът отказа да коментира възможна политическа намеса в протестите, настояващи за оставката му. „Естествено, че имам свое становище, предположение, но предоставям на вас обективната преценка за такава намеса. Нямам за цел днес да правя послания – има ли намеса и чия е тя”, допълни Йорданов.

По време на брифинга му в залата имаше значително присъствие на работещи в общинската администрация.

Кирил Йорданов не се криел от протестиращите бил на тяхно разположение
netinfo


Целия запис на извънредната пресконференция на кмета на Кирил Йорданов може да чуете в звуковия файл.