Театърът като част от възпитанието
Театърът като част от възпитанието / ДКТ Враца

Ученици от врачанското СОУ „Козма Тричков" се срещнаха с актьорския състав, участващ в пиесата „Съвсем проста история" от украинската авторка Марина Ладо. Идеята за тази среща дойде от учебното заведение, което преди седмица организира и представи театралната постановка „Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников.

Децата задаваха въпроси, свързани с естеството на работата, трудностите пред актьорите при заучаването на текста и пресъздаването на образите от даден спектакъл, както и за разликите между живото изкуство, каквото е театъра и онова, което може да се гледа по телевизията

Театърът като част от възпитанието
netinfo
или онлайн в интернет.

 

Интересът към спектакъла „Съвсем проста история" в СОУ „Козма Тричков" остана силен и след като част от учениците го изгледаха. Затова на следващото представление на постановката - на 11 март, в камерната зала на Драматично-куклен театър - Враца, отново ще има възпитаници на елитното училище. Учебното заведение има своя амбициозна програма за развитие на духовните ценности у подрастващите, която реализира съвместно и с участието на ДКТ - Враца.

Театърът като част от възпитанието
netinfo