Оператор на TV7 заподозрян за палеж на сграда на ЕВН
Оператор на TV7 заподозрян за палеж на сграда на ЕВН / Теодор Караколев
Оператор на TV7 заподозрян за палеж на сграда на ЕВН
62428
Оператор на TV7 заподозрян за палеж на сграда на ЕВН
Оператор на TV7 заподозрян за палеж на сграда на ЕВН
  • Оператор на TV7 заподозрян за палеж на сграда на ЕВН
  • Оператор на TV7 заподозрян за палеж на сграда на ЕВН

Операторът на свободна практика, който работи и за TV7, Георги Сарай е заподозрян като участник в палеж на сградата на ЕВН на бул. "6-и септември" в града. Той е заснел запалването на офиса, за  което са обвинени също двама пловдивчани - 25-годишния Николай Славчев и 26-годишния Иван Бахчевански. Информацията потвърди шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов и окръжният прокурор Румен Попов. В квартирата на 30-годишния оператор са открити множество бутилки, парцали и запалителна течност, с които се предполага, че е планиран палеж и на друг офис на ЕВН.

На 7-и срещу 8-и март операторът е бил задържан около клиентския център на ЕВН на ул. "Павликенска" 13 в града, където според прокуратурата е подготвял втори палеж с още трима съучастници, които са успяли да избягат.

При проверка на мобилния  телефон на Георги полицията открива видео запис на палежа, извършен на 25 февруари. Според разследващите той е качил видеото в интернет по изключително конспиративен начин, използвайки редица чужди сървъри. За разкриването на IP адреса е искано съдействие на кибер полицаи от Русия и САЩ.

Николай бе задържан от полицията на мача Ботев-Левски в събота, след като нахлу на терена по време на играта. Според старши комисар Тодор Чонов има доказателства, че той е един от организаторите на палежите.

Третият арестуван Иван е с чисто криминално минало и е освободен срещу парична гаранция от 500 лв. Предполага се, че той е съдействал на разследващите органи.

Николай е осъждан за кражба на хилки за тенис на маса, (когато е бил 14 годишен), а операторът Георги - за притежание на наркотици. Защитата, в лицето на известния адвокат Красимир Елдъров,  настоя за налагане на по-ниска мярка, тъй като обвиненията с освободения под гаранция Иван са съизмерими. Пред съда адвокатът уточни, че Георги е единственият работещ в семейството, тъй като майка му е с психически отклонения, а пенсията на баба му е 147лв. За сравнение защитата представи и месечната сметка за ток на семейсвтото, която е в размер на 390лв.