Орешарски е най-силната кандидатура за премиер на БСП
Орешарски е най-силната кандидатура за премиер на БСП / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев: Орешарски е най-силната кандидатура за премиер
62995
Станишев: Орешарски е най-силната кандидатура за премиер
  • Станишев: Орешарски е най-силната кандидатура за премиер

Пламен Орешарски е най-подходящата кандидатура за министър-председател на България. Това призна в „Седмицата” на Дарик лидерът на социалистите Сергей Станишев.

„За мен Пламен Орешарски е най-добре издържаната кандидатура за министър-председател”, заяви лидерът на БСП. „Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст”, попита риторично Станишев и добави: „Лицето е водачът на листата във Варна Пламен Орешарски”.

За мен той е най-силната кандидатура в този момент, която отговаря на нуждите на страната, подчерта соцлидерът. „Аз съм готов да я отстоявам и пред БСП, защото съм убеден в неговите лични качества, продължи той. Това е мое виждане и ще го отстоявам и пред БСП”, категоричен беше Станишев.

„Ние искаме да покажем, че БСП не ламти за власт. Ако аз кажа, че ще съм лидер, това веднага затваря формулата и модела на управление. Затова казах, че аз няма да съм министър-председател”, обясни още той.

Цялото интервю с лидера на БСП Сергей Станишев слушайте на Radio.DarikNews.bg