Васил Антонов: БСП прави заявка за 4 избираеми места
Васил Антонов: БСП прави заявка за 4 избираеми места / archiv.DarikNews

Областният председател на БСП-Плевен Васил Антонов информира журналистите в Плевен, че на Националния съвет на партията на 2 април, окончателно е била утвърдена листата за 15-ти МИР-Плевен.

"В листата веднага правят впечатление два основни момента, с които ще тръгнем към победа на тези избори. Това е найният водач - национална, изявена кандидатура на Стефан Данаилов, както и балансът в листата, в която е включен изявеният спортист Детелин Далаклиев - световен и европейски шампион, Светослав Топузов - също препратка към спортния дух на Плевен - един от треньорите, които имат голяма история, настояще и бъдеще и известен не само в страната с възможността си да произвежда олимпийски шампионки, известен също и с практиката си далеч извън границите на България.
Сред кандидатите са и трима лекари, единият от които проф. д-р Васил Тодоров".

Васил Антонов отбеляза, че за пръв път, листата с изключение на проф. Стефан Данаилов е съставена от местни представители, които живеят и работят в Плевен и Плевенска област като почти всички са на възраст под 40 години. Той обяви, че на тези избори се тръгва с цел спечелване на поне четири депутатски места. Като оръжие с изключителен заряд, Антонов определи участието на народния представител от 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание Румен Петков, който е председател на предизборния щаб.

Румен Петков отбеляза участието на проф. Стефан Данаилов, което придава национална значимост на листата и кампанията, която ще бъде проведена в Плевен.
"Това е чест за нас и голяма отговорност пред него. Той е със съзнанието, каква е отговорността пред всички ни и с реалната представа, че в Плевен и в областта имаме достатъчно сериозни позиции, които предполагат едно убедително представяне и целта - четири мандата в района е напълно реалистична".

Румен Петков добави, че освен баланса по отношение на възраст, пол и професия, в листата има има хора с много опит - "политици от национален мащаб, които имат значимост и звучене не само в Плевенска област - хора, които могат да бъдат полезни в кампанията в страната".

Не на последно място, Румен Петков посочи, че в листата е представена всяка една от плевенските общини. "Плевен има двама представители в първата четворка, едни от най-ярките фигури в Белене и Червен бряг са намерили своето представителство в листата, лидерите ни на Младежкото обединение и на обединението на жените - социалистки. Мисля, че това е една добре свършена предварителна работа, която предполага и добър изборен резултат", каза председателят на предизборния щаб на БСП в Плевен, Румен Петков.

Той коментира някои от целите в следващия мандат като на първо място постави укрепването и развитието на Медицинския университет в Плевен, чрез създаване на нов факултет по зъботехника в него, както и съхраняването на здравната мрежа в региона. "Веднага трябва да кажа, че една от първите задачи на всеки един от няколкото здравни министри от отишлото си правителство беше да подготви заповеди за закриване на болниците в Белене, Левски, Никопол и Кнежа. Един от основните ни приоритети е съхраняването на здравната мрежа, съхраняването на детската и училищната мрежа, за да можем да съхраним населеността в региона".