Собствениците на Ливърпул потърсили помощ от... Юнайтед
Собствениците на Ливърпул потърсили помощ от... Юнайтед / БГНЕС

Директорът по мениджмънта в Ливърпул Иън Айър призна, че собствениците на клуба Джон Хенри и Том Уърнър са поискали съвет от лагера на големия съперник Манчестър Юнайтед.

Американците са се свързали с изпълнителния директор на „червените дяволи“ Дейвид Гил, но също и с Иван Газидис от Арсенал с въпроси как да направят отбора си по-успешен както откъм титли, така и откъм финанси.

„Джон и Том подходиха много открито“, сподели Айър. „Те се свързаха с Дейвид и Иван и директно ги попитаха: „Как мислите – ако направим така, дали ще е добре?“ Искаха да съберат повече гледни точки и да сравнят как се справяме. Двамата отделят много време на отбора и на играта. Това се отразява добре на Ливърпул“, допълни директорът на мърсисайдци.

„Имаше доста коментари, че Хенри не е гледал мач на отбора през този сезон. Както винаги, медиите използват „отсъствието“ му, за да заявят, че Хенри е загубил интерес. Това са пълни глупости. Джон беше на доста срещи и така показа, че споделя отговорността наравно с нас. Просто собствениците търсят точния баланс. Говорим си всяка седмица, обсъждаме проблемите. Джон и Том са наистина загрижени, точно както трябва да бъде“, завърши Айър.