Усилени ремонтни дейности кипят във В. Търново
Усилени ремонтни дейности кипят във В. Търново / DarikNews.bg, архив

Започна поставянето на изцяло нова тротоарна настилка в района на Летния театър във В. Търново по разпореждане на кмета Даниел Панов. След завършването на основните строителни дейности и приключване на тежката строителна техника на обекта продължава работата по изграждането на алейната мрежа.

Успоредно с тази строителна дейност на територията на културното съоръжение започна и полагането на нови тротоарни настилки зад ДНА и в района на парк „Марно поле". Изцяло ще бъде подменена и реконструирана тротоарната мрежа около Летния театър. Предстои монтирането на седалките, довършване на пространството около и зад сцената и окончателното оформяне на цялото прилежащо пространство.

Продължава ремонтът на пътната настилка на улица „Никола Габровски", съобщават още от общинската администрация. Работи се по рехабилитацията на настилката в посока от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" към пътен възел „Качица".

Като продължение на усилията да бъде подобрена организацията на движението в централната градска част и да бъде регулиран по- добре пътният трафик, са поставени заграждения за пешеходци в района на централния кооперативен пазар.

След премахване на пешеходната пътека между Съдебната палата и кръстовище „Искра" са поставени ограждения в района на пазара, които осигуряват от една страна безопасността на пешеходното движение, а от друга увеличават пропускливостта на автомобилния трафик.

Продължава работата по подновяване и освежаване на маркировката на пешеходните пътеки. До момента тя е извършена в района на улиците „Никола Габровски" и „България". Продължава освежаването на пешеходните пътеки пред всички училища, детски градини и социални заведения.

От днес /9 май/ за движение на автомобили ще бъде затворен участъкът от улица „Магистрална" в района между кръстовището „Победа" до улица „Славянска". Мярката се налага заради дейности по реализация на проекта за рехабилитация на ВиК мрежата. Изцяло /с изключение на подхода в посока Запад/ е възстановено движението на автомобили по Южен пътен възел.